HOME
FR
Evenementen
Het samenleven van verschillende mensen in de wijk wordt echt boeiend als iedereen, elke cultuur, er zich ook echt thuis voelt. Het wijkhuis organiseert tal van evenementen en feesten. Ze zijn een ideaal instrument om de uitdaging van het samenleven aan te gaan en de mensen dichter bij elkaar te brengen.
Alle deelwerkingen van Chambéry zijn een paar keer per jaar de drijvende kracht achter de organisatie van feesten in het wijkhuis en in de buurt. Carnaval, Pasen, Sinterklaas, Kerst worden aangegrepen om gezamenlijk iets op te zetten, iets van elkaar te leren en ontmoeting mogelijk te maken.
Het feest is vaak de uiting van een intense samenwerking die zich vertaalt in de vorm van: kook- en crea-ateliers binnen de kinderwerking, de ploeg van Chato die iets in elkaar timmert, de vrijwilligers die hun handen uit de mouwen steken, en soms wordt er in gemengde groepjes gekookt of creatief werk gemaakt.
Het opzet van deze voorbereidende ateliers is creatieve uitwisseling en kennismaking, maar ook het actiever betrekken van het doelpubliek bij de werking. Twee evenementen brengen het sociaal engagement van het wijkhuis in beeld. Begin maart opent het wijkhuis haar deuren voor een ontmoetingsdag met vluchtelingen en half oktober organiseert Chambéry samen met de lokale verenigingen en de gemeente Etterbeek het parcours en de maand van de solidariteit.
Naast de eigen feesten, werkt Chambéry ook mee aan feesten en projecten van andere organisaties, zoals de Zinnekeparade en de verschillende wijkfeesten in het kader van het Programme Cohésion Sociale,...
VZW WIJKHUIS CHAMBERY, Chambérystraat 24, 1040 Etterbeek - edwin.bw@chambery.be - ond.nr. 0460.236.987